Районна прокуратура в Дупница е привлякла като обвиняем единственият задържан при

...
Районна прокуратура в Дупница е привлякла като обвиняем единственият задържан при
Коментари Харесай

Обвиниха единствения задържан за обира на банкомат в Сапарева баня

Районна прокуратура в Дупница е привлякла като обвинен единственият арестуван при гонката след обира на следващия банкомат. Това е Г. Динев на 34 години, който може да получи до 10 години затвор. 

Според прокуратурата той е работил като съизвършител на останалите трима души - Красимир Йорданов, Кирил Микев и Тодор Богданов, които към момента с в неопределеност. Четиримата съумели да завлечен от офис на банка ДСК ЕАД на ул. „ Княз Борис I “ в Сапарева баня 9 хиляди лева

Динев съзнателно улеснил незаконно лишаване на непозната движима движимост, изясняват от прокуратурата. Като част от организацията той трябвало да обезпечи с колата си безпрепятсвено напредването на различен лек автомобил - марка „ БМВ Х5 “, с който било извършен обирът.

От прокуратурата прецизират, че обирът станал посредством взривяване на вратата на АТМ – устройство, от което е лишен сейф с касета, цялостна с пари. 

Динев е арестуван с разпореждане на прокурор в РП-Дупница за период до 72 часа.

Останалите трима, които се търсят, са видени за последно в с. Боснек. Веднага след гърмежа на банкомата по петите им потегля полицейски екип, при което стартира гонене. Бандитите съумяват да избягат, като се отклоняват по дере край близката река. Там те изоставили колата. 

В акцията на полицията се включиха близо 250 души  жандармерия, хеликоптери, кучета, даже и специализирания отряд за битка с тероризма. Операцията се организира под управлението на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов.

Все още не е ясно дали групата е виновна за останалите 7 обира на банкомати в София от началото на август до момента. При обирите са отмъкнати повече от 300 хиляди лева. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР